• Terug naar overzicht
Jesse

Jesse
van ekeren

"Het festivalseizoen komt eraan!"

16 maart 2016

Het festivalseizoen komt eraan!

Yessss! Het festivalseizoen komt er weer aan! Los gaan op je favoriete DJ of band, goede sfeer, eten en drinken in overvloed en dansen in de volle zon alsof je leven er vanaf hangt. Deze dagen zijn om nooit meer te vergeten. Maar hopelijk wel op een positieve manier. Helaas gaat er soms ook weleens wat mis. Je rent in je enthousiasme iemands tent omver of je telefoon wordt gestolen en dat is dan een behoorlijke domper op zo’n leuke dag. Dan is het handig om te weten hoe je dit kunt verhalen.

Inboedelverzekering: buitenshuisdekking

Op een festival neem je soms kostbare spullen mee zoals je telefoon of camera. Hoe zuinig je er ook op bent, een ongeluk zit in een klein hoekje en dan baal je vreselijk. Sommige inboedelverzekeringen hebben een buitenshuisdekking. Dat betekent dat je spullen ook buiten je huis verzekerd zijn. Om vervelende situaties te voorkomen is het verstandig om voordat je weg gaat, je polis goed door te nemen zodat je weet waar jij recht op hebt bij schade.

Aansprakelijkheidsverzekering
Stel je nou voor, na heel de dag te hebben gedanst plof je lekker voor je tent neer maar bovenop de zonnebril van iemand anders. Shit! Of je staat zo uit je plaat te gaan bij je favoriete artiest dat je per ongeluk iemand in het gezicht raakt. Oeps! Dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Deze verzekering dekt de schade die jij per ongeluk aanricht bij spullen van iemand anders of nog vervelender lichamelijk letsel aan een ander(persoon).

Reisverzekering

Speciaal voor Amsterdam Open Air heb je een gloednieuwe slaapzak aangeschaft maar die loopt schade op tijdens het festival. Of misschien is er wel een of andere lolbroek die deze even ‘leent’ en niet meer terug brengt, wat dan?
Met een reisverzekering ben je ook verzekerd tijdens Nederlandse festivals, mits er minimaal 1 overnachting plaats vind en je dit kan aantonen Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, ben je bovendien het hele jaar door gewoon verzekerd. Heb je deze niet, is het toch handig om deze voorafgaand van het festival af te sluiten. Let wel op dat schade of gestolen spullen die achter zijn gelaten in een onbewaakte en niet afgesloten tent niet verzekerd zijn.

Wanneer je een festival gaat bezoeken in het buitenland zoals Sziget, raden we sterk aan om een reisverzekering af te sluiten. In het buitenland ben je nog extra verzekerd voor bijvoorbeeld medische hulp in het buitenland of onkosten bij een ongeval. Ook hiervoor geldt dat het verstandig is om je polis van te voren door te nemen zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan, want dat zou zonde zijn van je geld!

Doorlopende annuleringsverzekering

Het is mij overkomen. Eindelijk kaartjes voor Lowlands en een dag van te voren werd ik hartstikke ziek. Dan baal je vreselijk. Los van het feit dat je hele festival weekend niet kan meemaken, ben je ook nog eens veel geld kwijt. Sommige doorlopende annuleringsverzekering dekken gelukkig festivaltickets waardoor je een deel of soms het hele bedrag terug krijgt. Dit verschilt per verzekeraar, dus reken je niet gelijk rijk maar bekijk eerst goed de voorwaarden.

Kortom: let op je spullen, check je polis van te voren en geniet!

  • Terug naar overzicht