• Terug naar overzicht
Jesse

Jesse
van ekeren

"Instrumenten-verzekering"

20 januari 2016

Instrumenten-verzekering

Toevallig is een collega pas begonnen met gitaarlessen en om te lessen moet er ook een gitaar worden aangeschaft, dat is niet zomaar een uitgave! Het is een rib uit je lijf en dan ben je natuurlijk wel super zuinig op je gitaar.. maar wat nou als hij gestolen wordt? Of kapot gaat dankzij een ander? Balen! Maar goed dat je je gitaar verzekerd hebt!

Welke verzekering
Een instrument is een dure aanschaf dat begrijpen we helemaal. En dan ook nog eens een verzekering er voor afsluiten? Een instrument die je altijd alleen thuis gebruikt, bijvoorbeeld een piano want die is niet zo makkelijk mee te nemen, valt onder de inboedel verzekering. Muziekinstrumenten vallen onder kostbaarhedendekking. Dit is bij de meeste verzekeraars standaard verzekerd tot €15.000, let dus wel op dat jouw instrument(en) qua prijs er ondervallen.

Wat betekend dit?
Het instrument is dan verzekerd in afgesloten ruimte allrisk verzekerd. Daarmee bedoelen we o.a. vallen, stoten, brand etc. Diefstal is weer een ander verhaal. Stel dat je gitaar uit de auto gestolen wordt, dit is dan beperkt verzekerd met een maximale vergoeding van €500,-. Maar wanneer het buiten de auto en buiten jouw directe toezicht gestolen wordt, is er alleen dekking wanneer er braaksporen te bewijzen zijn. Zit je nou in een band of bij een fanfare en wordt het instrument permanent opgeslagen in een loods, is het mogelijk om dit mee te verzekeren.

Maatwerk (woordgrapje)
Nu heb je de informatie, maar wat moet je nou eigenlijk doen? Wij zijn van mening dat het verzekeren van een instrument een stukje maatwerk is. Niet ieder instrument is van dezelfde waarde en wordt op dezelfde manier gebruikt daarom bieden wij deze verzekering niet online aan. We helpen je graag via de telefoon of je kan altijd binnen lopen op ons kantoor in Vuren.

  • Terug naar overzicht